Senaste inläggen

Av Sara Emma - 10 november 2015 09:28

Länge sen jag skrev nu... har inte så mycket att skriva om. Det händer inte direkt nåt nytt. Som vanligt går jag "i väntans tider", ja INTE gravid då utan i väntan på kallelse ;) Nu väntar jag på att höra nåt om den Multimodala rehabiliteringen som jag hoppas få gå på. Naturligtvis hade inte läkaren i Ängelholm skickat journalerna till min allmänläkare, så jag fick ett brev där jag skulle godkänna att de skickar dom. Allt tar som vanligt så onödigt lång tid! När jag var i Ängelholm bestämde vi ju att han skulle rekommendera att jag fick gå på multimodal rehab och att journaler skulle skickas till både allmänläkare och ortopeden i Skövde. Men neej, nu har flera veckor gått i onödan. Under tiden arbetstränar jag och det går sådär. Max 2,5 tim funkar sen har jag skitont och får vila resten av dan. Kul ändå att komma hemifrån lite :) Känns dock som jag "slösar" bort min arbetsträning, kanske hade varit bättre att gå på rehab först? Dessutom ska min handläggare på FK sluta nu i november :( Hon har varit jättebra. 

Optimistisk inlägg va? Jo en sak till... är så sjuuukt trött på min tjatiga träning, blä! 

 

Hittade en lite cool bild: 

 

ANNONS
Av Sara Emma - 20 oktober 2015 19:27

Idag har inte varit någon bra dag alls... :(  Har arbetstränat på fm och hade ont hela tiden. Jag har så svårt att ge mig när bara är där 2-3 timmar, kämpar på istället även sämre dagar. På hemvägen var jag snabbt inne på Ica.  Tur kan jag säga att jag hade mat färdig till lunch, rester är räddningen ibland. Hade ont i hela ryggen, värkte i höften. Har börjat få ont längre upp i ryggen nu det senaste, har jag inte haft tidigare. Tog en citodon till slut och fick förstås migrän... Usch vill bara att den här dagen tar slut nu. Så less :( 

ANNONS
Av Sara Emma - 9 oktober 2015 09:57

Lite fortsättning på förra inlägget... Ortopeden jag var hos i Ängelholm, Bengt Sturesson, hade ju förstås lite tankar om fortsättningen. Operation av disken är inte aktuell i nuläget. Det är inget man gör i första hand och den här disken ligger lite svårare till, mer muskler i vägen. Det som gäller nu är träning, och att få hjälp med rätt och anpassad träning. Samt hjälp att tackla detta, med tankesätt och strategier. Lära mig att veta mina begränsningar. Ta det försiktigt och inte pressa mig för mycket. Han skriver detta i journalerna och skickar till både min ortoped i Skövde och till min allmänläkare. Han tror att smärtrehab eller multimodal rehab vore bra. 

 

Snurriga tankar... Jag har tydligen en dålig rygg... Borde ju veta det vid det här laget kan man tycka. Men jag har jättesvårt att ta till mig detta! Innan jag fick ont för drygt fem år sen hade jag aldrig haft några problem med ryggen. Fattade aldrig varför jag fick ont, inget hände, det bara smög sig på. Har nog hela tiden tänkt att det hade något med min graviditet innan att göra, min pojk var stor, vägde 4,7 kg när han föddes och det borde ju fresta på både rygg och bäcken. Flera sjukgymnaster och naprapater har ju under åren pratat om bäckenleden och det har låtit så logiskt och alla mina symptom har stämt. Sen hittade de ju en dålig disk vid L4-L5 och menade att steloperation kunde hjälpa. Så det gjorde jag. Blev inte bättre och har tänkt att det kanske var bäckenleden ändå, eller den också. För nu är ju ryggen bra i alla fall. Och egentligen har jag ju inga ryggproblem. Snacka om förnekelse och röriga tankar. Har nästan trott ibland att det var själva operationen som förstörde min rygg... Men nu har jag varit hos sverige främsta rygg- och bäckenortoped och honom måste jag tro på. Inget fel på min bäckenled. Disken jag har opererat var riktigt kass och det var helt rätt beslut. Jag har ännu en dålig disk. Dessutom har min sambo påmint mig om hur ont och trött i ryggen jag alltid brukade bli efter att vi tog långpromenader förr, innan jag fick ont... Hur jag fick sätta mig på huk och vila och slängde mig på sängen när vi kom hem. Hm... 

Av Sara Emma - 7 oktober 2015 19:39

Idag har jag åkt totalt 70 mil... Puh... Har varit hos en ortoped som är specialist på rygg och bäcken. Skickade egenremiss dit i våras men var tvungen att få remiss skickad från ortopeden i Skövde. Men idag var det dags. Nervöst, det här kändes som sista chansen att få nån klarhet i var mina besvär kommer från. Han var väldigt trevlig och noggrann. Till slut kunde han utesluta att det är min bäckenled, si-led, som ger mig sån värk. Inget syntes på röntgen och jag reagerade inte tillräckligt mycket på de provokationstester han gjorde. Han anses bäst i sverige på just detta så jag litar verkligen på honom! Däremot såg han på röntgen och kände när han undersökte mig att det är min nedersta disk som är boven... Den är ihoptryckt och jag är väldigt öm där. Det är disken under min steloperation. Jaha... Dessutom såg han på gamla röntgenbilder att disken där jag opererades var riktigt dålig och platt, så det var helt rätt att operera. Skönt att höra för det har jag funderat mycket på. Nu kan jag släppa den tanken och även sluta fundera på bäckenleden, skönt! 

Nu måste jag vila, är helt slut... Skriver snart igen, kram! 

Av Sara Emma - 22 september 2015 14:45

Igår började jag arbetsträna på mitt vanliga jobb på en förskola. Ska börja med två timmar tre dagar i veckan. Låter fjuttigt men jag kan säga att det räckte. Det var jättekul att träffa mina goa arbetskamrater, även en del av barnen kände ju igen mig :) Mycket kramar blev det! Kul att känna sig välkommen och efterlängtad! 

Lite konstig situation blir det för jag är där men ändå inte där på riktigt... vet inte riktigt vad jag ska göra... igår flöt jag mest omkring och umgicks med alla. Men skönt samtidigt att inte känna nån press. 

Tror att jag var mer nervös och spänd inför detta än jag förstått, var helt slut när jag kom hem. Sov halva eftermiddan och hade rejält ont i ryggen på kvällen. Så nu försöker jag att INTE få panik, att INTE tänka att det här kommer inte gå... Jag kan ju inte veta efter EN dag. Och igår tog jag det ju jättelugnt de två timmarna, kanske för lugnt? Hemma grejar jag ju rätt mycket... fast vilar ofta. Svårt att hitta balansen. Hemma och på jobbet. Får ge det lite tid. Har hela hösten på mig att arbetsträna. (Kan inte låta bli att tänka längre... sen då? Om inte detta funkar?) Tänk positivt nu, därmed basta! 

Av Sara Emma - 18 september 2015 16:18

Idag har jag haft avstämningsmöte med FK,  läkare och min chef. Det gick bra tycker jag. Ska börja arbetsträna på mitt jobb på måndag kl.9-11, samma tid onsdag och fredag. Sen är meningen att det sakta ska ökas på. Jag hoppas sååå att det kommer funka! 

Av Sara Emma - 10 september 2015 09:37

Festen i lördags gick hyfsat. Visst blev det mycket sitta men jag hade ju kudde med mig, annars hade det aldrig gått. Dansade tom lite, till typ två-tre låtar :-)  Ont hade jag men det höll sig i alla fall på en viss nivå. På söndagen var jag med min pojk på simskola och efter det fick vi gäster... Ingen vila med andra ord. Rejält ont på kvällen men i måndags var det hyfsat. Jag har inte promenerat på länge men nu tänkte jag att jag skulle prova igen, så en kvart i tisdags och 20 minuter igår onsdag blev det. Med följd att jag fick skitont igår eftermiddag som bara blev värre och värre :( Hjälpte inte att vila. Låg på värmedynan hela kvällen och försökte slappna av. Fattar inte vad det är som händer? Får så ont på det vanliga stället långt ner lite på höger sida, och nu även ut i höft, ljumske, ben, knä och även som kramper uppåt i ryggen. Fortfarande rejält ont idag. Minsta lilla jag försöker göra extra så brakar det ihop. Blä! 

Av Sara Emma - 5 september 2015 15:37

Ikväll ska vi på fest, ca: 40 personer ska komma och det blir mat mm. En kompis till mig och hennes man fyller år. Kommer bli jättekul, jag känner de flesta som ska dit och det är ju kul att klä upp sig lite :-)  Tur att jag har köpt sköna tantskor ;) Fast snygga! 

MEN... det finns ju förstås ett men... eller flera. Den här j---a ryggen förstör så mycket... Kan inte låta bli att oroa mig. Hur ska det funka att sitta, vad är det för stolar, vad ska vi göra mer? Fixar jag att dansa om det blir dans, blir det nån lek... Jag kan räkna upp en massa saker som jag funderar på. Och om det känns hyfsat under kvällen, hur kommer det va imorgon? Vill inte utmärka mig och behöva avstå från något, eller förklara varför jag har en kudde med mig, vill bara smälta in! Vill inte åka hem först och känna mig tråkig. Hate this!!! 

Presentation


Här är min berättelse om hur jag började få lite, lite ont i ryggen... och hur det sen fortsatte!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ryggresan med Blogkeen
Följ ryggresan med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se