Senaste inläggen

Av Sara Emma - 18 januari 2016 14:10

Först måste jag berätta att jag kom med på MMR på Mössebergs kurort!  V.11-18 kommer det hålla på. Hoppas på en tidig vår :) Fram till dess vill de att jag läser en bok om ACT och att jag försöker komma igång lite mer med tex promenader.  Vet att det kommer bli jobbigt men känner mig peppad! 

 

Har bestämt mig för att leva lite mer hälsosamt!  Usch har ätit alldeles för mycket godis och fika... Känns som jag kommit till en punkt nu där jag är beredd på riktigt att förändra detta. Det är ju ännu viktigare när man har svårt att träna ordentligt. Ska inte tänka att jag bantar och att jag inte får äta onyttigt,  det blir så trist! Ska istället tänka att jag ska ge kroppen bra grejer som jag blir piggare och mår bättre av! Har funkat en vecka i alla fall... ;) Har köpt en mixer så nu ska det bli smoothie :) Har ni testat att göra på kokosmjölk och frysta hallon? Sååå gott! 

 

 

ANNONS
Av Sara Emma - 13 januari 2016 17:39

Nu har jag varit iväg två dagar på bedömningsmöten med sjukgymnast,  arbetsterapeut och psykolog som ska avgöra om jag får delta i multimodal rehab hos dom. Puh jag är helt slut nu både fysiskt och psykiskt. Har pratat, svarat på frågor och berättat om allt... hur jag mår, hur jag tänker mm... Idag fick jag även göra fysiska tester,  gå fort, gå i trappor,  lyfta, mm. Känns i kroppen.  Sjukgymnasten sa att jag är väldigt belastningskänslig, behövs inte mycket för att jag ska få ondare. Behöver få upp uthålligheten. Jag är även rörelserädd och hon ser att jag utvecklat ett lite stelt och försiktigt rörelsemönster.  

Psykologen tyckte att jag nog skulle må bättre av att få prata med nån om min situation som jag har svårt att acceptera. Få hjälp att gå vidare. 

Jag tycker de verkade positiva till att ge mig en plats där :) Känns som det skulle vara bra! Jag får besked nästa vecka. 

Stället heter Mössebergs kurort om nån är nyfiken, de har en hemsida. En fin gammal kurort som ligger så vackert!  

ANNONS
Av Sara Emma - 2 januari 2016 16:56

Jaha, det är väl dags att summera år 2015. Ärligt talat har jag ingen lust. Jag tycker det var ett riktigt skitår. Åtminstone sett ur ett rygg-perspektiv. Detta året har jag verkligen stått och stampat, inte kommit nån vart. Känns som jag mest har väntat, på läkartider, kalleser till olika röntgen och olika ortopeder, på möten med FK och arbetsgivare. Jag har tragglat på med träning, vila och vardagliga aktiviteter. Värken är precis likadan. Arbetsträning funkade inte. Det som verkar funka bäst är vila... och att småpyssla lite lugnt hemma. Kul. 

Ska lista det som ändå varit bra, inte mycket som har med ryggen att göra precis, men det finns ju annat som tur är! 

 

# Mina vänner som jag är så glad och tacksam över! Försöker träffa nån varje vecka i alla fall. 

# Min familj, sambo, två barn, min mamma, min mormor och många fler

# Min dotters student i juni, en härlig dag med solsken! 

# Jag och min sambo gifte oss i Göteborgs Rådhus den 31/10

# Jag har läst många bra böcker! Min favoritförfattare just nu är Måns Kallentoft. 

# Mina bloggvänner förstås! Vi fortsätter stöta och blöta och stötta! Emma, Liza, Annie, Emma m.fl. 

# Jag har fått kallelse till multimodal rehab, hoppas det blir bra och kan ge mig lite ny kraft och energi inför 2016! 

Av Sara Emma - 23 december 2015 19:10

Ja plötsligt är det kvällen innan julafton!  Fattar inte var tiden tar vägen. Trots att jag inte gör nånting så bara rusar dagarna fram. Eller ingenting... jag gör väl en hel del egentligen. Sköter det mesta hemma och det som har med barnen att göra. Sen gör jag min hemmaträning hur trist det än är... Detta är ungefär vad jag pallar utan att bli för dålig. Märker direkt när jag gjort för mycket, får skitont. Tycker jag är så trött också på sistone,  blir sådär urtrött så jag bara måste blunda ett tag. Kan lätt sova på dan och ändå va lika trött på kvällen. 

Har i alla fall fått kallelse till multimodal rehab,  eller åtminstone till en bedömning för att avgöra om jag ska få gå där. I så fall är det två dagar i veckan i åtta veckor. Tror det är jättebra,  synd bara att det är rätt långt härifrån så resorna blir lite tuffa. 

Till sist vill jag önska alla en riktigt God Jul!  Kram på er! 

Av Sara Emma - 1 december 2015 11:12

Jag har avbrutit min arbetsträning i samråd med min handläggare på FK. Visst, det har varit roligt att komma hemifrån och vara lite social. Men det har inte varit roligt att få ondare varje gång jag varit där, har mest gått hem och sovit resten av dagen... Försökte öka tiden på olika sätt, längre tid varannan eller kortare tid varje dag. Men det bästa var ju kortare tid varannan dag... kom alltså ingen vart :( 

Nu väntar jag på att förhoppningsvis få gå multimodal rehab, remiss är i alla fall skickad. 

Kram! 

Av Sara Emma - 17 november 2015 10:24

Igår pratade min sambo, förlåt min äkta make, om hur han tänker ta ledigt runt jul och nyår. Som vanligt vet jag inte hur läget är för mig då, är arbetsträningen slut, jobbar jag, är jag sjukskriven... Sa då halft på skoj att "jag befinner mig i limbo". Det bara slank ur mig, ett uttryck liksom. Min man undrade då vad det betyder egentligen? Och då googlade jag... mycket intressant! 

 

# Limbo är enligt en äldre katolsk teologi en del av dödsriket som var ett mellantillstånd mellan himmel och helvete. 

 

Ordet limbo (medeltidslatin, ungefär »gräns«) används idag för att beskriva en obestämd väntan utan att veta när, eller ens om, något kommer att hända. Det har även betydelsen »vara förbisedd«, »åsidosatt« och »befinna sig i ett obestämt tillstånd«. 

Det finns en engelsk studie som visar att patienter som har kontakt med sjukvården inte sällan upplever att de befinner sig »kvarlämnade i limbo. 

 Det handlade om något som patienterna benämnde »att bli kvarlämnad i limbo«. Det inträffade oftast i gränslandet mellan primärvård och sjukhus, och med limbo menade patienterna den starka oro och de svårigheter de upplevt då ett vårdförlopp inte fortskrider utan stannar upp.

Patienter tycks nämligen uppleva sjukvården som en i förväg utstakad, personlig »färdväg« mot ett visst slutmål. Om inget klart besked kunde ges om vad som skulle hända härnäst och när, kände de sig förbisedda och lämnade i sticket av sjukvården, vilket skapade obehag och stress.

Att veta när nästa åtgärd är inplanerad och att uppleva att vården trots allt rullar på planenligt tycks vara betydelsefullt för de flesta patienter, enligt författarna. De anser därför att patienternas uppfattning om den egna progressen i sjukvårdssystemet skulle kunna användas som indikator på vårdkvalitet och att vården borde kunna organiseras så att patienterna slipper hamna i limbo.

Läs mer här:  http://www.lakartidningen.se/Functions/OldArticleView.aspx?articleId=2109


Ja vad kan jag säga? Tycker jag använde ett mycket bra och passande uttryck! Väntar just nu på att vårdcentralen ska ringa för jag börjar undra hur det går med min remiss till multimodal rehab... Som sagt, limbo... 

 

Av Sara Emma - 10 november 2015 09:28

Länge sen jag skrev nu... har inte så mycket att skriva om. Det händer inte direkt nåt nytt. Som vanligt går jag "i väntans tider", ja INTE gravid då utan i väntan på kallelse ;) Nu väntar jag på att höra nåt om den Multimodala rehabiliteringen som jag hoppas få gå på. Naturligtvis hade inte läkaren i Ängelholm skickat journalerna till min allmänläkare, så jag fick ett brev där jag skulle godkänna att de skickar dom. Allt tar som vanligt så onödigt lång tid! När jag var i Ängelholm bestämde vi ju att han skulle rekommendera att jag fick gå på multimodal rehab och att journaler skulle skickas till både allmänläkare och ortopeden i Skövde. Men neej, nu har flera veckor gått i onödan. Under tiden arbetstränar jag och det går sådär. Max 2,5 tim funkar sen har jag skitont och får vila resten av dan. Kul ändå att komma hemifrån lite :) Känns dock som jag "slösar" bort min arbetsträning, kanske hade varit bättre att gå på rehab först? Dessutom ska min handläggare på FK sluta nu i november :( Hon har varit jättebra. 

Optimistisk inlägg va? Jo en sak till... är så sjuuukt trött på min tjatiga träning, blä! 

 

Hittade en lite cool bild: 

 

Av Sara Emma - 20 oktober 2015 19:27

Idag har inte varit någon bra dag alls... :(  Har arbetstränat på fm och hade ont hela tiden. Jag har så svårt att ge mig när bara är där 2-3 timmar, kämpar på istället även sämre dagar. På hemvägen var jag snabbt inne på Ica.  Tur kan jag säga att jag hade mat färdig till lunch, rester är räddningen ibland. Hade ont i hela ryggen, värkte i höften. Har börjat få ont längre upp i ryggen nu det senaste, har jag inte haft tidigare. Tog en citodon till slut och fick förstås migrän... Usch vill bara att den här dagen tar slut nu. Så less :( 

Presentation


Här är min berättelse om hur jag började få lite, lite ont i ryggen... och hur det sen fortsatte!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ryggresan med Blogkeen
Följ ryggresan med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se