Senaste inläggen

Av Sara Emma - 16 oktober 2016 18:31

Det finns människor som ger energi, som är glada, positiva, förstående, intresserade osv. Som man mår bra av att umgås med.
Det finns även människor som tar energi, som är negativa, sura, bittra, ironiska, självcentrerade osv. Som man inte mår så bra av att umgås med.
Läser ofta bl.a på fb att man ska rensa bort energitjuvarna och omge sig med människor som ger energi. Visst, men det är inte alltid så enkelt! Ytliga bekanta kan du ju helt enkelt sluta att träffa, men om det är en familjemedlem eller nära släkting? En arbetskamrat? En svärmor ;)
Jag har två såna i mitt liv. Båda står mig oerhört nära och är väldigt viktiga för mig. Skulle aldrig utesluta nån av dom ur mitt liv. Men ibland blir det för mycket. Båda mår dåligt till och från och använder liksom mig som en utväg, jag har ju funnits här hemma i snart tre år nu, hit kan man alltid komma. Det är jag som får hålla lågan vid liv, vara glad och positiv och peppa. Men om inte jag orkar, kommer de orka vara starka för mig? Mitt liv är inte heller en dans på rosor. Mycket ovisshet som tär. En ständig värk. Jag försöker hålla modet uppe och se det positiva, men ibland blir det tufft att göra det för två personer till...

ANNONS
Av Sara Emma - 10 oktober 2016 22:21

Idag känns det tungt och rätt hopplöst. Förra veckan gick rätt bra och helgen också, visst har jag ont varje dag men det har varit hanterbart. Idag kände jag direkt på morgonen att det var sämre och sen har det bara blivit värre. Ihållande värk, det bränner och molar och idag har det även varit som hugg då och då :(
Jag har rätt mycket omkring mig nu, och har egentligen haft länge, men nu är det lite mer. Min mamma mår inte riktigt bra psykiskt och min stora dotter är inne i en depp-period, har inget jobb och känner sig lite vilsen i livet. Min mormor har flyttat till ett hem och vi håller på att tömma och sälja hennes radhus. Plus att jag funderar mycket på min egen framtid, hur ska det gå med jobb och ekonomi, kommer jag bli bättre eller bara sämre? Har väntat sen i juni på kallelse till en psyk-sköterska jag ska få prata med, men det är så lång väntetid. Skulle gärna prata med psykologen jag fick träffa på MMR:en men det kostar drygt 1000:- per gång.
Jag är så rädd att jag inte ska orka... Känner ibland att det är rätt nära den dära väggen...

ANNONS
Av Sara Emma - 3 oktober 2016 13:18

Igår tänkte jag att skit samma om jag får ondare, nu tar jag en promenad! Har inte funkat så bra för jag får alltid ont efter. Men det är ju så härligt höstväder! Älskar fina höstdagar. Så jag gick ändå, en runda i skogen på ca 20 min. Så fridfullt och vackert. Måste göra det oftare. Även om det inte blir så raska eller långa promenader, det är ju ingen power walk precis ;) Men säkert nyttigt ändå!

Av Sara Emma - 22 september 2016 10:29

Senaste veckan har jag varit så himla trött... känns som all energi försvunnit. Har sovit på dagen nästan varje dag efter arbetsträningen men lika trött på kvällen ändå. Har haft rätt mycket värk också och det hänger väl ihop. Att öka på arbetsträningen känns inte aktuellt, måste låta allt landa ett tag.
Kram <3

Av Sara Emma - 15 september 2016 16:39

Igår var det en lång, jobbig dag. När min pojk var två år drog han med fingrarna i en skål som det varit jordnötter i. Han slickade på fingrarna och efter en kvart hade läpparna svullnat och han var full med nässelutslag :(  Det blev ambulans till sjukhus och senare konstaterades jordnötsallergi. Sen dess har vi maniskt undvikit jordnötter och haft adrenalinspruta med oss. Nu är han sju år och igår var vi på Barnmedicin i Lidköping och fick göra en provokation för att se hur det är med allergin nu. Fy va jobbigt det blev, stackars Hugo :(  Först fick han tugga och spotta ut en halv jordnöt, det gick bra! Nästa steg var att svälja en halv, det gick också bra. Sen fick han äta en hel och det gick också bra. Började tro att allergin vuxit bort. Nästa steg var att äta två nötter och nu började han må dåligt. Näsan rann, ögonen svullnade igen, han fick ont i magen, kräktes fem gånger och svimmade... slutade med att han låg med syrgas, dropp och blodtryckskontroll. Sen började han hosta och sen fick han nässelutslag. Fy sjutton  stackars liten! Vet inte hur många allergitabletter han fick och även kortison. Som tur var blev han bättre så vi fick åka hem på kvällen. Usch vilken dag. Men nu vet vi, inga mer jordnötter för Hugo! 

Av Sara Emma - 7 september 2016 17:50

Ja herregud va folk det var med.... Igår var det dags för uppföljningsmöte för att prata om hur arbetsträningen går och hur jag ska fortsätta. Förra veckan gick inte alls bra, orkade inte iväg torsdag och fredag och det var längesen jag hade så ont :( Värk i ryggen, höften och benet, frös och mådde illa. Blä! Lugnade sig efter två-tre dagars vila. 

Var så sjukt nervös inför mötet, livrädd att de inte skulle tro mig eller nåt annat... bröt ihop såklart.  Jag vill inget hellre än att det ska funka , vill jobba. Som tur var så lyssnade de på mig :) Ska minska till två timmar per dag igen  och inte öka förrän  det känns okej. Två månader har jag kvar att arbetsträna. Sen hoppas jag kunna jobba lite, åtminstone 25% till att börja med. 

Var helt slut efter mötet, huvudvärk och så himla trött. Nu ska jag försöka ta det lugnt och inte ställa för stora krav på mig själv att orka med för mycket.

Kram! 

Av Sara Emma - 31 augusti 2016 11:04

Dags att uppdatera lite igen. Har nu arbetstränat i tre och en halv vecka. Första veckan var tuff, det var mycket annat runtomkring som också påverkade. Andra veckan kändes bättre, rätt hyfsat faktiskt. Tredje veckan ökade jag tiden till tre timmar per dag, var dock sjuk på måndagen så det blev bara fyra dagar, men det gick ändå rätt bra. Eller bra och bra... Jag har ju inte orkat så mycket mer på dagarna. Min man har fått handla och städa. Vet inte hur mycket man har rätt att kräva av sitt liv? Räcker det att man fixar sitt jobb hyfsat några timmar och sen vilar resten av dagen, eller har man rätt att orka mer? Att vara lite aktiv, umgås med sin familj och träffa vänner ibland? Jag vet inte... 

Detta är nu fjärde veckan och jag har skitont :( Kämpade på igår men låg sen resten av dagen. Idag var jag på jobbet en stund för jag hade ett möte inbokat med ergonom/sjukgymnast, gick hem efter det. Kan ju vara tillfälligt, behöver inte bero på jobbet, jag har ju bättre och sämre dagar ändå. 

Mötet med sjukgymnasten gick jättebra i alla fall. Hon kommer skriva till min läkare och till FK vad vi pratat om och vad hon anser. Som tur är var vi överens ;) Hon menar precis som jag att mitt jobb ändå är bra för det är omväxlande och flexibelt. Att sitta/stå vid ett skrivbord hela dagarna vore sämre. Hon förstår att det mest handlar om tiden, uthålligheten i min rygg och mina muskler samt att det är viktigt att inte stressa och pressa sig för det retar upp mitt smärtsystemet. Jag behöver korta pauser lite oftare och inte öka på arbetsträningen för fort. Puh... hoppas FK fattar... 

På tisdag har jag möte igen med läkare, chef och FK för att kolla av hur/om det funkar och hur vi ska fortsätta. Usch, börjar få magont... 

Kram! 

Av Sara Emma - 11 augusti 2016 11:05

I måndags började jag arbetsträna. Inga bra förutsättningar tyvärr... helgen före var vi på 70-årskalas på lördagen och 80-årskalas på söndagen, vilket i båda fallen innebar bilresor och mycket sittande. Natten till måndag fick min pojk 40 graders feber och vi sov dåligt. Samma på natten till tisdag. Så jag var ganska slut redan från början. Sen känns det rätt tufft att vara där varje dag, även om det bara är två timmar. Har sovit varje eftermiddag nu i veckan. Idag har jag faktiskt tagit ledigt för vi ska ha kalas i eftermiddag för båda mina barn som har fyllt år. Känner mig inte särskilt hoppfull inför att arbetsträningen ska funka. Nästa vecka börjar min man jobba igen och min pojk är på fritids, hoppas det funkar bättre då, då kan jag anpassa dagarna bara efter mig. Puh... 

Presentation


Här är min berättelse om hur jag började få lite, lite ont i ryggen... och hur det sen fortsatte!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ryggresan med Blogkeen
Följ ryggresan med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se