Senaste inläggen

Av Sara Emma - Torsdag 2 mars 15:28

Varit hos läkare på vc idag för min sjukskrivning har gått ut. Hatar allt sånt här, blir så otroligt nervös och nojig innan. Blir yr och det susar i huvet. Nära en ångestattack. Sen får jag huvudvärk efteråt, vereviga gång. Detta är nästan det jobbigaste med att vara sjuk, att man aldrig vet hur det kommer att bli. Jag är en kontrollmänniska som vill veta och planera i förväg. Nu har det varit så här i flera år och jag orkar fasen inte.
I vilket fall som helst så gick det väl rätt bra. Ska fortsätta hela mars att jobba 50% och sen ska jag testa 75%. Det är planen. Sen får vi se hur det går.

ANNONS
Av Sara Emma - Söndag 26 feb 18:28

Vi är fem tjejer som försöker ses en gång i månaden. Jätteroligt och mysigt! De är några av mina allra bästa vänner :) Ibland går vi ut och äter eller går på bio men oftast ses vi hemma hos nån och äter lite gott. Idag var det min tur! Kom på att jag skulle bjuda dom på lunch. Med kronisk värk kräver sånt här planering. För att orka över huvud taget. Så igår förberedde jag maten så mycket som möjligt, duschade och städade lite. Idag på förmiddan har jag varvat vila med dukning och matlagning. Efter vi ätit satte vi oss i soffan istället för att sitta mjukare. Direkt när de åkt stupade jag på sängen. Värsta molvärken :( Men det var så kul och trevligt, absolut värt det! Vet tyvärr att detta kommer kännas i några dagar nu, det är tråkigt. Trist att alltid behöva tänka så här, att planera och avväga vad som är värt det.

ANNONS
Av Sara Emma - Onsdag 15 feb 16:08

Usch det snurrar i mitt huvud igen... tankar som flyger och far, kors och tvärs. Har svårt att riktigt varva ner, svårt att somna på kvällarna. Känner mig utmattad och samtidigt speedad. Hjärnan är seg, eller stressad. Två av fyra är sjuka på jobbet och vi håller på att pussla ihop veckan med vikarier, och jag får nästan panik, kan inte tänka. När jag tror att det är fixat och att jag har koll då frågar nån nånting, och då har jag ingen aning. Puh... Sen är det ju annat också som snurrar förstås. Jobb, värk mm.

Av Sara Emma - Onsdag 8 feb 16:07

Å va skönt det var på Lanzarote förra veckan! Varmt och avkopplande. Nu är vi hemma i vardagen igen, och i kylan, sen några dagar. Gillar inte kyla! Särskilt inte när det inte finns nån snö, känns ju helt meningslöst med minusgrader då. Nej nu vill jag ha vår.
Det känns i kroppen efter resan. Dit gick skapligt även om det var jobbigt ett tag på flyget. Hem var värre, fick stå upp i gången på planet nästan hela tiden. Sen bil i två timmar, det var tufft. Hade behövt semester nu för att vila upp mig efter semestern... Men, men nu får det rulla på februari ut, sen får jag se vad doktorn säger. Skulle helst fortsätta med 50% arbete ett tag till, känns inte troligt att 75% skulle funka... nånsin...

Av Sara Emma - Lördag 28 jan 22:53

Igår kom vi till Lanzarote :) Jag har varit jättestressad innan och orolig för resan, mest för att sitta så länge. Men det gick! Visst känns det i ryggen och efter halva flygresan hade jag jätteont, men ställde mig upp i planet och försökte sitta i olika ställningar. Och idag är det inte värre än vanligt. Så skönt att det ändå funkar skapligt! Bor på ett jättefint All inclusive hotell och ska bara ta det lugnt och äta gott :)

Av Sara Emma - Lördag 14 jan 16:23

Nu har jag jobbat min första hela vecka på 50%. Måste säga att det gått skapligt ändå! I måndags hade jag ont redan på morgonen så den dagen var inte så bra... men sen har det gått bättre. Har dock varit väldigt trött och sovit en stund varje dag efter jobbet. Men det är väl okej att det är så tänker jag... är ju sjukskriven 50% så det vore ju konstigt om jag kom hem och var superpigg. Det är nog så jag får lägga upp mina dagar nu, arbete på förmiddagarna och sen hem för vila och återhämtning. Sen kan jag göra det jag orkar med här hemma, städa, handla mm. Nästa vecka är jag ledig onsdag så det blir en lättare vecka. Veckan därpå är jag ledig fredag för då åker vi till Lanzarote! Ska bli härligt :) Lite orolig inför resan bara, många timmar sittande på flyget, inte så bra.

Av Sara Emma - 31 december 2016 11:48

2016 har inte varit mitt bästa år precis. Värsta året var 2008 när min pappa hastigt gick bort, det var oerhört tufft och jobbigt för hela vår familj.
Detta året har varit jobbigt pga flera saker. Ryggen och värken som inte blir nåt bättre, en kronisk värkdiagnos, försökt att acceptera detta, gått hos psykolog och nu hos psyk-sköterska, har känt mig väldigt sliten och trött psykiskt. Sen har det varit annat runt omkring mig med ett par närstående, vill inte gå in exakt på vad, men det har nästan tagit kål på mig. Har haft så mycket huvudvärk och känt mig orolig. Båda betyder så mycket för mig men jag har hamnat mitt emellan och funkat som nån sorts medlare, fått ta emot lite för mycket skit. Har nu sagt stopp, jag orkar inte.
Visst har det funnits en massa glädjeämnen också under året! Absolut :) Men känner ändå att det är skönt att 2016 snart är över... det kan bara bli bättre!
Så Gott Nytt År och kram på er!

Av Sara Emma - 22 december 2016 10:15

Den berömda väggen är lite för nära. Känner mig psykiskt totalt slut. Så trött, orolig, ont i huvet vareviga dag, svårt att sova.
Jobbet funkar bra, det är så skönt att åka dit varje dag, hoppas innerligt att 50% kommer funka efter nyår.
Det är så mycket annat runtomkring mig som är jobbigt. Min stora dotter mår inte bra, hon har bara mig att vända sig till och självklart finns jag alltid för henne. Men det tar mycket av min energi. Sen känner jag att inte alla i familjen har den rätta förståelsen, varken för henne eller för mig.
Detta plus min värk samt oro inför framtiden med jobb mm blir för mycket. Är så rädd att krascha in i väggen nu, vill bara komma igång och jobba mer, komma igång med livet som stått lite på paus i flera år pga värk, läkarbesök, sjukskrivning mm.
Började förra veckan gå och prata med en psyk-sköterska, har väntat ett halvår på en tid där... Kändes bra men gör också att saker rivs upp och inte går att trycka undan, blir jobbigt.
I julklapp önskar jag mig enbart lugn och ro!

Presentation


Här är min berättelse om hur jag började få lite, lite ont i ryggen... och hur det sen fortsatte!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ryggresan med Blogkeen
Följ ryggresan med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se