Senaste inläggen

Av Sara Emma - 21 juli 2015 10:17

Oj va tiden går! Vi har haft semester i tre veckor nu och det har varit fullt upp. Första veckan med sol och bad. Sen har vi varit till Astrid Lindgrens värld,  Sommarland i Skara, Karlsborgs fästning och imorn ska vi på utflykt till Kinnekulle. .. puh... Det jobbigaste för ryggen är att det blir mycket bilresor hela tiden. Det får jag ont av. Att ligga på en strand eller gå omkring och kolla på saker går skapligt. Visst har jag ont, särskilt på kvällarna. Men, men det är så det är.

Kram :) 

ANNONS
Av Sara Emma - 4 juli 2015 13:06

I onsdags var jag hos ortopeden i Skövde. Min MR på bäcken och ländrygg såg bra ut... Möjligen att en nerv ungefär där jag är opererad har det lite trångt, kaaanske kan det orsaka värken i benet. Ev kan man lägga en nervrotsblockad där, men eftersom jag är stelopererad just där är det väldigt svårt att komma åt rätt ställe, och det är inte alls säkert att det blir bättre. Dessutom är det ju bara en tillfällig förbättring och det är inget man kan operera. Så nej, det känns inte aktuellt. 

Bäckenlederna såg bra ut på MR, men kan ändå vara orsaken till smärtan då det inte alltid syns på röntgen. Jag frågade om inte värken i benet och höften också kan komma därifrån? Neej det brukar inte bli så, var svaret. Konstigt eftersom jag vet flera med problem i bäckenlederna som har haft ont även i ben, ljumske och höft... Nåja, han skrev remiss till rygg- och bäckenspecialist i Ängelholm i alla fall så det var ju bra. Då kanske jag kan få svar en gång för alla om det är bäckenleden eller inte. Det var dit jag skickade egenremiss i våras, så det här var ju bara en omväg... Men inget är enkelt och allt tar tid. 

Kram! 

ANNONS
Av Sara Emma - 26 juni 2015 12:28

Det är väl typiskt! Men lite får jag väl skylla mig själv. Tycker jag har varit skaplig i ryggen och höften ett tag, både student och midsommar funkade hyfsat. Inte smärtfritt på nåt sätt, men ändå. Så i onsdags städade jag kylskåpet... Plockade ur all mat och alla hyllor och skurade rent, vilket behövdes ;) Visst kände jag att det var lite tufft men jag gjorde klart, kan ju inte låta maten stå framme liksom. Sen på eftermiddan började det, skitont i ländrygg, höft och hela benet värkte. Och det sitter i än... :( Blir så trött och less! Hjälper ju inte att man känner sig hyfsad när man inte kan göra nåt utan att bli sämre, kan ju inte leva i en skyddad värld jämt! 

Idag börjar min sambos semester... I sex veckor ska vi vara lediga hela familjen, skönt men rygghårt. 

Av Sara Emma - 22 juni 2015 11:40

Vi var bjudna till släktingar i midsommar, de har köpt en sommarstuga och bor 10 mil härifrån. Vi skulle sova över en natt. Dagen innan hade jag skitont i ryggen rent ut sagt :(  Tänkte att jag skulle försöka bryta det så jag vilade och tog Tramadol, himla dumt eftersom jag ofta får migrän av Tramadol... Det är som att välja på pest eller kolera. Så på midsommarafton hade jag fortfarande bra ont i huvet, men ryggen var faktiskt rätt okej. Typiskt att det alltid ska va nåt... 

Ja, ja vi åkte dit i alla fall och hade jättetrevligt! Så mysigt ställe precis vid en sjö med egen brygga och badtunna. Bara vädret som kunde varit bättre, men min 6-åring badade i både sjön och tunnan :-)  Kan konstatera att jag får allra mest ont av att åka bil. Sitta är ju inte bra över huvud taget så jag har stått upp mycket i helgen också, och bytt stol för att få variation. Kan bli lite avundsjuk på de som kan sitta timme efter timme och prata och umgås utan besvär... Men på det stora hela en väldigt bra midsommar! 

Hoppas ni haft det bra? Kram 

Av Sara Emma - 15 juni 2015 10:03

I fredags tog min stora tjej studenten :-)  Jag har många år mellan mina barn, min pojk blir sex år i augusti. 

Den här helgen är något som jag både sett fram emot och varit väldigt orolig och stressad inför. Eftersom jag är sjukskriven har jag ju kunnat städa och gjort många förberedelser i god tid och i lugn och ro, och det är nog det som har gjort att det ändå funkat skapligt. Man tror att det inte är så mycket, men herregud! Ändå hade vi beställt färdig mat och tårta. Men det är ändå hur mycket som helst att fixa och tänka på, och hjärnan är ju inställd på halvfart nu för tiden... Men allt har gått jättebra! Till och med vädret var på vår sida, strålande sol och 24 grader varmt :-)  En riktigt härlig dag! 

 

Ryggen då? Jag var ju helt inställd på att det skulle bli tufft... Hela förmiddan dukade och pyntade vi här hemma. Hann vila en timma mitt på dagen. Sen körde det igång, mycket stå, gå och sitta och alldeles för lite vila... Ett tag på eftermiddan fick jag lite panik och kände att det här kommer inte gå, det är många timmar kvar. Men jag försökte varva sitta och stå hela tiden och lyckades tänka att nu är det så här, det gör ont men det ska INTE påverka eller förstöra min dotters studentdag! Och det blev inte värre och värre utan höll sig på en viss smärtnivå. När jag äntligen gick och la mig värkte och brände det rejält, svårt att sova. Lördagen kände jag mig helt mörbultad men ändå mest trött i kroppen och ryggen. Idag är det ungefär som vanligt. Så jag tycker ändå sammanfattningsvis, med mina mått mätt, att det gick över förväntan! Det ger mig lite hopp inför sommaren och semestern när vi bl.a ska åka till Astrid Lindgrens värld, kanske funkar det också skapligt? 

Kram på er :-)  

Av Sara Emma - 28 maj 2015 22:40

På mitt läkarbesök förra veckan fick jag träffa samma läkare som gången innan, hon är riktigt bra :-)  Det konstiga var bara att hon trodde vi skulle ha avstämningsmöte... Vet inte varför, det måste hon väl ändå få meddelande om från fk? I vilket fall var det ju inte så mycket att orda om den här gången, hon förlängde min sjukskrivning till 30/6 och skrev att vi ska ha möte efter jag gjort MR och sen även träffat ortopeden. OM jag skulle ha börjat jobba var min semester inplanerad v.28-31 och de veckorna har även min chef semester plus att min arbetsplats är stängd, så jag antar att tiden kommer gå... 

På ett sätt vill jag komma igång, känna mig som en vanlig människa, ha en uppgift varje dag! Men på ett sätt är det skönt att det dröjer, för jag vet inte alls hur det kommer funka... Är livrädd att bli sämre, att vara helt slutkörd och ha ondare, att inte orka med hemma, att inte orka vara glad... Som det är nu lever jag i en låtsasvärld, det funkar rätt bra, jag gör vad jag klarar (ibland lite mer), jag vilar ofta, jag lyckas ta mig ur eller slippa situationer som jag vet inte kommer funka, jag slår ifrån mig och låtsas inte om hur det egentligen är, slår bort tankarna på allt jag inte klarar, jag myglar mig fram... Men det håller ju inte i längden. 

 

Av Sara Emma - 20 maj 2015 08:38

Idag ska jag på läkarbesök på vårdcentralen, min sjukskrivning går ut... igen. Har ju fått kallelse till ny MR den 6/6 och antar att jag får kallelse till ortopeden efter det. Allt tar sån tid, dagarna och månaderna går. Har fått en ny kontakt på fk, såklart... varför skulle man få ha kvar samma? Hon ringde i alla fall förra veckan och vi kom fram till att vi ska få till ett möte efter nästa besök hos ortopeden. När nu det blir? Snart är det sommar och semestrar också, v.28-31 är det stängt på mitt jobb och det är tänkt att jag ska ha semester... frågan är om jag ens börjat jobba då? Börjar känna mig lite likgiltig för detta, har varit planerat sen i vintras med möte och inget händer, orkar inte bry mig snart. Nu känns det nästan lika bra att vänta tills efter semestrarna. Får väl se vad doktorn säger idag, om hon går på fk linje. 

 

För övrigt är det som vanligt, bättre ibland och sämre ibland. Har gått tre gånger på stötvågsbehandling för att behandla muskler och triggerpunkter. Vet inte direkt om det hjälper nåt. Ska gå en gång till i alla fall. Tränar mest hemma, har varit fullt upp med annat så gymmet har bara blivit två gånger. Egentligen går det lika bra hemma, det var mest för att komma hemifrån lite. 

 

Kram!

Av Sara Emma - 12 maj 2015 14:32

Idag fick jag kallelse till MR av ländrygg och bäcken den 6/6. Ja så kan man ju också fira nationaldagen... Det var ju jätte bra att det gick så fort, förra gången var det sex månaders väntan så då valde jag att åka till Göteborg istället, nu fick jag tid fort i Skövde :-)  Bra också att jag får göra ny MR innan ortopedbesöket. 

För övrigt har jag legat i två dagar med feber och illamåeende, blää... Inte bra för ryggen heller att ligga så mycket, men jag har varit tvungen, har blivit fruktansvärt illamåeende när jag varit uppe :( Lite bättre idag i alla fall. 

Presentation


Här är min berättelse om hur jag började få lite, lite ont i ryggen... och hur det sen fortsatte!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ryggresan med Blogkeen
Följ ryggresan med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se