Senaste inläggen

Av Sara Emma - 19 augusti 2015 17:35

Igår tog jag mig i kragen och åkte till gymmet, första gången sen innan sommaren. Kändes bra när jag var där, kände mig rätt stark. Förutom när jag skulle värma upp och testade att gå på bandet, hur kan man få ont av att gå i tre minuter? Tränar mest armar, skuldror, lite ben och rygg när jag är på gymmet. Mage kör jag hemma. Det var i alla fall skönt och kändes bra. Men inte idag, så mycket sämre :( Tror inte det är träningsvärk för då borde det kännas på fler ställen, nu har jag bara skitont där jag brukar ha ont. Blir så less. 

ANNONS
Av Sara Emma - 14 augusti 2015 09:07

Vet inte riktigt vad jag ska blogga om... inget händer ju. Nu har snart sommaren gått och läget är detsamma. Ont och värk, mer eller mindre, aldrig en smärtfri dag. Jag har ändå lärt mig lite bättre att leva med värken, har inte varit så rädd för att göra saker denna sommar. Vi har gjort många utflykter, Skara sommarland, Astrid Lindgrens värld, Hjo, Karlsborgs fästning, Mössebergs djurpark, Tibro minizoo, badutflykter mm... Mest ont får jag av bilresorna. Och av att sitta och äta på restauranger tex. Har haft ont ofta på kvällarna, blir väldigt trött av värken, somnar en stund nästan varje eftermiddag. Har inte varit på gymmet nånting under sommaren men har tränat rätt flitigt hemma. Väldigt få promenader eftersom jag alltid får ont av det tyvärr. Idag går sjukskrivningen ut (igen) men har inte tid hos doktor förrän på torsdag. Möte med FK blir antagligen i början av september så sjukskrivningen måste ju förlängas ett tag till. 1 år 7 mån har jag varit hemma nu... Trodde man inte från början när de pratade om 8-12 veckor efter operationen... Ja, ja. Väntar på kallelse till ortoped i Ängelholm. Så är läget. 

ANNONS
Av Sara Emma - 27 juli 2015 10:51

 

Tänkvärt så här i sommar/semester-tider! 

Av Sara Emma - 21 juli 2015 10:17

Oj va tiden går! Vi har haft semester i tre veckor nu och det har varit fullt upp. Första veckan med sol och bad. Sen har vi varit till Astrid Lindgrens värld,  Sommarland i Skara, Karlsborgs fästning och imorn ska vi på utflykt till Kinnekulle. .. puh... Det jobbigaste för ryggen är att det blir mycket bilresor hela tiden. Det får jag ont av. Att ligga på en strand eller gå omkring och kolla på saker går skapligt. Visst har jag ont, särskilt på kvällarna. Men, men det är så det är.

Kram :) 

Av Sara Emma - 4 juli 2015 13:06

I onsdags var jag hos ortopeden i Skövde. Min MR på bäcken och ländrygg såg bra ut... Möjligen att en nerv ungefär där jag är opererad har det lite trångt, kaaanske kan det orsaka värken i benet. Ev kan man lägga en nervrotsblockad där, men eftersom jag är stelopererad just där är det väldigt svårt att komma åt rätt ställe, och det är inte alls säkert att det blir bättre. Dessutom är det ju bara en tillfällig förbättring och det är inget man kan operera. Så nej, det känns inte aktuellt. 

Bäckenlederna såg bra ut på MR, men kan ändå vara orsaken till smärtan då det inte alltid syns på röntgen. Jag frågade om inte värken i benet och höften också kan komma därifrån? Neej det brukar inte bli så, var svaret. Konstigt eftersom jag vet flera med problem i bäckenlederna som har haft ont även i ben, ljumske och höft... Nåja, han skrev remiss till rygg- och bäckenspecialist i Ängelholm i alla fall så det var ju bra. Då kanske jag kan få svar en gång för alla om det är bäckenleden eller inte. Det var dit jag skickade egenremiss i våras, så det här var ju bara en omväg... Men inget är enkelt och allt tar tid. 

Kram! 

Av Sara Emma - 26 juni 2015 12:28

Det är väl typiskt! Men lite får jag väl skylla mig själv. Tycker jag har varit skaplig i ryggen och höften ett tag, både student och midsommar funkade hyfsat. Inte smärtfritt på nåt sätt, men ändå. Så i onsdags städade jag kylskåpet... Plockade ur all mat och alla hyllor och skurade rent, vilket behövdes ;) Visst kände jag att det var lite tufft men jag gjorde klart, kan ju inte låta maten stå framme liksom. Sen på eftermiddan började det, skitont i ländrygg, höft och hela benet värkte. Och det sitter i än... :( Blir så trött och less! Hjälper ju inte att man känner sig hyfsad när man inte kan göra nåt utan att bli sämre, kan ju inte leva i en skyddad värld jämt! 

Idag börjar min sambos semester... I sex veckor ska vi vara lediga hela familjen, skönt men rygghårt. 

Av Sara Emma - 22 juni 2015 11:40

Vi var bjudna till släktingar i midsommar, de har köpt en sommarstuga och bor 10 mil härifrån. Vi skulle sova över en natt. Dagen innan hade jag skitont i ryggen rent ut sagt :(  Tänkte att jag skulle försöka bryta det så jag vilade och tog Tramadol, himla dumt eftersom jag ofta får migrän av Tramadol... Det är som att välja på pest eller kolera. Så på midsommarafton hade jag fortfarande bra ont i huvet, men ryggen var faktiskt rätt okej. Typiskt att det alltid ska va nåt... 

Ja, ja vi åkte dit i alla fall och hade jättetrevligt! Så mysigt ställe precis vid en sjö med egen brygga och badtunna. Bara vädret som kunde varit bättre, men min 6-åring badade i både sjön och tunnan :-)  Kan konstatera att jag får allra mest ont av att åka bil. Sitta är ju inte bra över huvud taget så jag har stått upp mycket i helgen också, och bytt stol för att få variation. Kan bli lite avundsjuk på de som kan sitta timme efter timme och prata och umgås utan besvär... Men på det stora hela en väldigt bra midsommar! 

Hoppas ni haft det bra? Kram 

Av Sara Emma - 15 juni 2015 10:03

I fredags tog min stora tjej studenten :-)  Jag har många år mellan mina barn, min pojk blir sex år i augusti. 

Den här helgen är något som jag både sett fram emot och varit väldigt orolig och stressad inför. Eftersom jag är sjukskriven har jag ju kunnat städa och gjort många förberedelser i god tid och i lugn och ro, och det är nog det som har gjort att det ändå funkat skapligt. Man tror att det inte är så mycket, men herregud! Ändå hade vi beställt färdig mat och tårta. Men det är ändå hur mycket som helst att fixa och tänka på, och hjärnan är ju inställd på halvfart nu för tiden... Men allt har gått jättebra! Till och med vädret var på vår sida, strålande sol och 24 grader varmt :-)  En riktigt härlig dag! 

 

Ryggen då? Jag var ju helt inställd på att det skulle bli tufft... Hela förmiddan dukade och pyntade vi här hemma. Hann vila en timma mitt på dagen. Sen körde det igång, mycket stå, gå och sitta och alldeles för lite vila... Ett tag på eftermiddan fick jag lite panik och kände att det här kommer inte gå, det är många timmar kvar. Men jag försökte varva sitta och stå hela tiden och lyckades tänka att nu är det så här, det gör ont men det ska INTE påverka eller förstöra min dotters studentdag! Och det blev inte värre och värre utan höll sig på en viss smärtnivå. När jag äntligen gick och la mig värkte och brände det rejält, svårt att sova. Lördagen kände jag mig helt mörbultad men ändå mest trött i kroppen och ryggen. Idag är det ungefär som vanligt. Så jag tycker ändå sammanfattningsvis, med mina mått mätt, att det gick över förväntan! Det ger mig lite hopp inför sommaren och semestern när vi bl.a ska åka till Astrid Lindgrens värld, kanske funkar det också skapligt? 

Kram på er :-)  

Presentation


Här är min berättelse om hur jag började få lite, lite ont i ryggen... och hur det sen fortsatte!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ryggresan med Blogkeen
Följ ryggresan med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se