Senaste inläggen

Av Sara Emma - 31 augusti 2015 17:10

Tack för att ni bryr er och peppar! Skulle inte klara mig utan er <3 

 

Efter mitt senaste läkarbesök ringde jag upp min handläggare på FK. Tänkte att jag måste kolla så det verkligen blir ett möte nu. Och hon hade precis planerat in det, 18/9. Sen berättade jag vad läkaren sagt om att börja jobba och trappa upp arbetstiden, och då blev hon väldigt förvånad! Så brukar man inte göra sa hon, som tur är... Hon pratade om att arbetsträna först ett par dagar i veckan och funkar det kan man öka på tiden. Puh... Så nu känns det mycket bättre. 

ANNONS
Av Sara Emma - 26 augusti 2015 09:43

I torsdags var jag hos min läkare på vårdcentralen för sjukskrivningen hade gått ut igen. Hon hade fått journalerna från ortopeden i Skövde som jag var hos i juli. Där stod ju förstås att min MR av ländrygg och bäcken såg bra ut... Han hade också skrivit att det finns därför inga hinder att jag kommer igång att arbeta och ökar sysselsättningsgraden stegvis med början på 25% sen 50% sen 75% och till slut 100%. Han skrev också att remiss är skickad till specialist i Ängelholm (så tydligen finns anledning till det trots att allt ser bra ut och inga hinder finns... ) Jaha, så nu tyckte min läkare plötsligt att jag borde börja jobba 25%, typ nu! Att jag inte är nåt bättre, har värk dygnet om och får ont av det mesta, det spelar ingen roll. Men vi tar det lugnt, sa hon, du får ju börja med 25% i ett par veckor, sen 50% i ett par veckor osv... HURRA! Om ett par månader är jag frisk och jobbar heltid!!! ??? Är det ett skämt eller? Till slut kom vi överens om att i alla fall ha avstämningsmöte med FK först, det har ju varit på gång sen i februari... så nu hoppas jag verkligen att det blir av! Måste nog ringa min handläggare idag... 

ANNONS
Av Sara Emma - 19 augusti 2015 17:35

Igår tog jag mig i kragen och åkte till gymmet, första gången sen innan sommaren. Kändes bra när jag var där, kände mig rätt stark. Förutom när jag skulle värma upp och testade att gå på bandet, hur kan man få ont av att gå i tre minuter? Tränar mest armar, skuldror, lite ben och rygg när jag är på gymmet. Mage kör jag hemma. Det var i alla fall skönt och kändes bra. Men inte idag, så mycket sämre :( Tror inte det är träningsvärk för då borde det kännas på fler ställen, nu har jag bara skitont där jag brukar ha ont. Blir så less. 

Av Sara Emma - 14 augusti 2015 09:07

Vet inte riktigt vad jag ska blogga om... inget händer ju. Nu har snart sommaren gått och läget är detsamma. Ont och värk, mer eller mindre, aldrig en smärtfri dag. Jag har ändå lärt mig lite bättre att leva med värken, har inte varit så rädd för att göra saker denna sommar. Vi har gjort många utflykter, Skara sommarland, Astrid Lindgrens värld, Hjo, Karlsborgs fästning, Mössebergs djurpark, Tibro minizoo, badutflykter mm... Mest ont får jag av bilresorna. Och av att sitta och äta på restauranger tex. Har haft ont ofta på kvällarna, blir väldigt trött av värken, somnar en stund nästan varje eftermiddag. Har inte varit på gymmet nånting under sommaren men har tränat rätt flitigt hemma. Väldigt få promenader eftersom jag alltid får ont av det tyvärr. Idag går sjukskrivningen ut (igen) men har inte tid hos doktor förrän på torsdag. Möte med FK blir antagligen i början av september så sjukskrivningen måste ju förlängas ett tag till. 1 år 7 mån har jag varit hemma nu... Trodde man inte från början när de pratade om 8-12 veckor efter operationen... Ja, ja. Väntar på kallelse till ortoped i Ängelholm. Så är läget. 

Av Sara Emma - 27 juli 2015 10:51

 

Tänkvärt så här i sommar/semester-tider! 

Av Sara Emma - 21 juli 2015 10:17

Oj va tiden går! Vi har haft semester i tre veckor nu och det har varit fullt upp. Första veckan med sol och bad. Sen har vi varit till Astrid Lindgrens värld,  Sommarland i Skara, Karlsborgs fästning och imorn ska vi på utflykt till Kinnekulle. .. puh... Det jobbigaste för ryggen är att det blir mycket bilresor hela tiden. Det får jag ont av. Att ligga på en strand eller gå omkring och kolla på saker går skapligt. Visst har jag ont, särskilt på kvällarna. Men, men det är så det är.

Kram :) 

Av Sara Emma - 4 juli 2015 13:06

I onsdags var jag hos ortopeden i Skövde. Min MR på bäcken och ländrygg såg bra ut... Möjligen att en nerv ungefär där jag är opererad har det lite trångt, kaaanske kan det orsaka värken i benet. Ev kan man lägga en nervrotsblockad där, men eftersom jag är stelopererad just där är det väldigt svårt att komma åt rätt ställe, och det är inte alls säkert att det blir bättre. Dessutom är det ju bara en tillfällig förbättring och det är inget man kan operera. Så nej, det känns inte aktuellt. 

Bäckenlederna såg bra ut på MR, men kan ändå vara orsaken till smärtan då det inte alltid syns på röntgen. Jag frågade om inte värken i benet och höften också kan komma därifrån? Neej det brukar inte bli så, var svaret. Konstigt eftersom jag vet flera med problem i bäckenlederna som har haft ont även i ben, ljumske och höft... Nåja, han skrev remiss till rygg- och bäckenspecialist i Ängelholm i alla fall så det var ju bra. Då kanske jag kan få svar en gång för alla om det är bäckenleden eller inte. Det var dit jag skickade egenremiss i våras, så det här var ju bara en omväg... Men inget är enkelt och allt tar tid. 

Kram! 

Av Sara Emma - 26 juni 2015 12:28

Det är väl typiskt! Men lite får jag väl skylla mig själv. Tycker jag har varit skaplig i ryggen och höften ett tag, både student och midsommar funkade hyfsat. Inte smärtfritt på nåt sätt, men ändå. Så i onsdags städade jag kylskåpet... Plockade ur all mat och alla hyllor och skurade rent, vilket behövdes ;) Visst kände jag att det var lite tufft men jag gjorde klart, kan ju inte låta maten stå framme liksom. Sen på eftermiddan började det, skitont i ländrygg, höft och hela benet värkte. Och det sitter i än... :( Blir så trött och less! Hjälper ju inte att man känner sig hyfsad när man inte kan göra nåt utan att bli sämre, kan ju inte leva i en skyddad värld jämt! 

Idag börjar min sambos semester... I sex veckor ska vi vara lediga hela familjen, skönt men rygghårt. 

Presentation


Här är min berättelse om hur jag började få lite, lite ont i ryggen... och hur det sen fortsatte!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ryggresan med Blogkeen
Följ ryggresan med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se