Direktlänk till inlägg 21 november 2014

Vad gör jag nu då?!

Av Sara Emma - 21 november 2014 09:25

Nu vet jag inte hur jag ska fortsätta, tankarna bara snurrar, känner mig helt förvirrad. Är så trött på allt, på att ha ont, att inte bli bättre, att inte få hjälp, att ordna och fixa och tänka själv... Satt och grät till Våra bästa år på tv, men egentligen grät jag nog över hela den här situationen... Hur ska JAG veta vad som är bäst och vad jag ska göra, JAG är ingen läkare??? 

 

Jag har några alternativ, kom gärna med råd vad ni tror är smartast :-) 

 

# gå till vårdcentralen och förklara läget (igen) och be om ny remiss till ortoped för att kolla bäckenlederna. Måste då få läkaren jag träffar, förmodligen en ny igen, att också tro att det kan va bäckenleden. Får jag remiss kommer jag sen få vänta tre månader och förhoppningsvis träffar jag sen en ortoped som är intresserad och kan nåt om bäcken... 

 

# skriva egenremiss till Ängelholm där en ortoped finns som är specialiserad på bäcken. Måste då fixa betalningsförbindelse från mitt landsting först. Där verkar de mest inriktade på steloperation som behandling på bäckenproblem, men mycket duktiga. 36 mil att åka enkel resa.

 

# skriva egenremiss till St Görans sjukhus i Stockholm där de också är duktiga. Måste även då ha betalningsförbindelse. 30 mil enkel resa.

 

# ta kontakt med privatläkare i Stockholm som gör en annan behandling, sklerosering, av bäckenleder. Steget innan steloperation. Ovanlig behandling i sverige, men tydligen blir många bra. Krävs tio behandlingar på 1000:- styck. 30 mil enkel resa. 

 

Mottager gärna fler alternativ! Kom med för/nackdelar. 

 

Funderar allra först på att kontakta en naprapat. Var hos henne för flera år sen och redan då pratade hon om att höger bäckenled kändes stum, så det här är inget jag har hittat på själv! Hon kanske kan känna om det känns som jag har en låsning nu. Jag vet inte själv hur det känns, jag har mest en molande, brännande värk hela tiden. Har även fått lite ont uppe i bröstryggen, kanske kan hon göra nåt åt det. Försiktigt vill säga, ingen bryter och knäcker i mig ostraffat nu för tiden!

Kram!

 
ANNONS
 
Annie

Annie

21 november 2014 10:50

Åh vännen ..

Vad jag lider med dig som har så jobbigt!
Vet inte om jag har några bra tips, har ju igen erfarenhet av just dina problemområden.

Ja men kontakta naprapaten du, men låt henne inte bryta dig el nåt!
Har själv erfarenhet av sånt, så ryser av bara tanken :-(
Men kanske hon kan hjälpa dig :-)

Skulle nog välja nån av dem 3 sista alternativen, egen remiss el läkare Sthlm. Kanske mest nån av dem 2 gällande egen remiss :-) Men som sagt jag kan inte bäckenleder så bara tips :-)
Jag har själv opererat mig och legat inlagd på s:t Göran och hade kunniga och bra läkare, blev mottagen bra! även fast det gällde annat,område mage då ..

Hoppas det löser sig för dig :-)

Kramar!

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

Sara Emma

21 november 2014 11:18

Usch min blogg har blivit rena gnällbloggen... Men nånstans måste det ju ut, kan inte tjata på nära och kära hela tiden.
Jag är nog mest inne på egenremiss jag också, då betalar ju landstinget dessutom, man blir ju inte rik av sjukskrivning precis.
Har bokat tid hos naprapaten på måndag redan, hjälp! Men bryta får hon inte som sagt!
Nu ska jag försöka tänka på annat i helgen, vi har köpt en stor skänk från IKEA som ska monteras... :-)
Kram!

 
Ingen bild

Helene

21 november 2014 11:16

Jag är i en liknande situation, men mina besvär började efter en förlossning för tio år sedan. Jag vet inte var du bor men jag skulle rekommendera dig att besöka kiropraktiskt center i Värnamo el Jönköping.

Sara Emma

21 november 2014 11:19

Jag bor i Mariestad... Har bokat tid hos naprapat på måndag. Har du fått nån hjälp?

 
Ingen bild

Helene

21 november 2014 11:28

Läkarna säger att man bara kan se små fel på röntgen och att inget kan åtgärdas med hjälp av operation. Har fått kämpa mycket för att få undersökningar och är i perioder helt slut. Mitt bäcken låser sig i olika situationer och då kan jag inte gå. Har behandlats detta året på kiropraktiskt center av Andreas, han ser fel som han åtgärdar. Han är guld värd. Planen är att han ska behandla till jan och sen ska jag på vidare utredning på smärtenheten. Situation är ibland fruktansvärd och jag behöver ligga flera dar i sträck, jag förstår hur eländigt du har det och hur liten man känner sig i kontakten med vården. Kram

Sara Emma

21 november 2014 19:32

Usch va jobbigt :( Har du varit hos nån ortoped som är specialiserad på just bäcken? Jag har förstått att det är väldigt få som kan det ordentligt.
Det är verkligen skitjobbigt och man känner sig helt maktlös...
Kram!

 
Annie

Annie

21 november 2014 16:29

Förstår dig .. man behöver ju få ventilera och skriva av sig :-)
Nä man blir verkligen inte rik på sjukskrivning! jag är ju sjukskriven på 75 % nu och då blir det ännu mindre pengar.

Nä låt henne inte bryta dig el nåt!
Ja gör det :-) Gör inte För mycket bara med skänken så du får mer ont. Va rädd om dig<3

Kramar!

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

Sara Emma

21 november 2014 19:29

Nädå, jag brukar mest läsa instruktionen och min sambo får skruva ;)
Kram!

 
Emma

Emma

21 november 2014 22:27

Det var flera bra alternativ. Ja visst är det långt till vissa stället, men avståndet är väl värt det om det finns en chans att bli bättre? Så låt inte avståndet hindra dig.
Jag hade nog även snackat lite extra med en riktigt bra sjukgymnast. Jag tror, och har erfarenhet, av att de kan göra mer än vad man tror mot olika sorters smärtor. Nu vet jag ju inte vad ni har pratat om redan såklart. Det kanske kan vara någon slags behandling som de kan hjälpa dig med eller rekommendera som inte innebär träning. Det har iaf jag fått mycket hjälp av.
Kram till dig!

http://vagenfram.wordpress.com

Sara Emma

21 november 2014 22:39

Nej du har helt rätt om avståndet, det spelar ju ingen roll om man kan få hjälp. Jag ska till en naprapat på måndag och se om hon har några ideer, dels vad det kan vara och dels om hon har tips på behandlingar. Jag börjar så och tar ett steg i taget :-)
Kram!

 
Majsan

Majsan

22 november 2014 01:26

Jag säger antingen St Göran eller uppsök Stefan i Sthlm. Han är välkänd över hela världen på att vara grymt duktig på bäckendysfunktioner. Jag vet ett hundratal som gått på hans klinik på Lidingö som sökt lycka på många ställen som ej blivit bra men med hans metod blivit helt bra... Han gör inte bara skleroseringen utan även andra grejer som att spruta nervblockad i bäckenlederna. Du kan ju iaf ringa o prata med honom. Det är han som svarat när man ringer växelnumret på Stayac. Jag tror verkligen du blir hjälpt av honom på ett eller annat sätt. Jag var ju hos kiropraktorn idag och han konstaterade att ena bäckenleden rörde sig inte alls. Så han gjorde en manipulation men direkt när jag gick därifrån kom låsningen tillbaka. Bäckenet är så extremt överrörligt. Så måste nog boka tid till Stefan. Gällande den brännande känslan i ryggen så rekommenderar jag Saroten som jag själv tar mot nervsmärta. Den har helt tagit bort den brännande svidande känslan i ryggen... Jag tar 20 mg. Jag har "bara" ont i bäckenet och benen men ej ryggen längre som jag hade svinont i förut. Saroten är super för det... Stor kram

http://Backendysfunktion.blogg.se

Sara Emma

22 november 2014 19:38

Jag hade tänkt fråga ortopeden om saroten i tisdags, men det var liksom inte läge för det... Ska ta upp det på vårdcentralen nästa gång jag är där.
Ska se vad naprapaten säger på måndag, sen ska jag ta mig en riktig funderare på vart jag ska vända mig!
Kram

 
Annie

Annie

22 november 2014 21:00

Hej igen!

Såg att ni nämner saroten .. Jag har också ätit saroten mot nervsmärta( i armarna för mig), och den hjälpte mig verkligen!
Så kanske det är nåt :-)

Kram!

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

Sara Emma

22 november 2014 22:18

Värt att prova :-)

 
Linda

Linda

23 november 2014 00:24

förstår det måste vara jätte jobbigt :(

http://www.nattstad.se/LindaLinnros

Sara Emma

23 november 2014 10:45

Tack, det är det :(

 
Malin

Malin

24 november 2014 13:08

Remiss till kunnig ortoped. Det borde du kunna få via dina vårdcentral. Röntgen av si-lederna. Sklerosing vet jag inte mkt om. Tror att du i första hand måste få kom a till en ortoped som är kunnig. Känns säkrast så så att du verkligen får veta vad som är fel och sedan kan välja vad som passar dig bäst. Massor av kramar!

http://Instalbiltbacken.blogg.se

Sara Emma

24 november 2014 13:23

Ja det är så jag tror också. Problemet är bara att få komma till en ortoped som verkligen är kunnig på detta för det verkar ovanligt. Det är därför jag är osäker på om vårdcentralen är rätt väg att gå, de kommer väl bara skriva en remiss till ortoped i allmänhet. Därför funderasr jag på att söka själv nånstans.
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Emma - 26 juli 2018 08:25

Aldrig får det va lugnt i livet. Svårt att hitta en varaktig balans när livet krånglar till allt. Berättar mer senare, just nu är allt uppochner och ryggen är det sista jag tänker på tyvärr. ...

Av Sara Emma - 3 juni 2018 20:02

Oj va länge sen jag skrev här! Har inte riktigt orkat, men nu ska jag uppdatera lite. Har fått godkänd sjukskrivning på 25% tom 31/8. Trodde jag aldrig. Så jag jobbar på 65% och är tjänstledig 10% och sjukskriven 25%. Funkar jättebra! Så skönt att ...

Av Sara Emma - 15 mars 2018 17:52

Har tänkt på en sak... jag är nästan aldrig sjuk numera. När jag var sjukskriven i tre år så tänkte jag att det är nog för att jag inte träffar så mycket folk, men nu har jag varit tillbaka ett par år om man räknar från att jag började arbetsträna, o...

Av Sara Emma - 14 februari 2018 18:19

Trodde jag aldrig, och inte min doktor heller ;) FK beviljade min sjukskrivning på 25% i tre månader till! Utan att krångla. Jag var helt beredd på att fajtas igen men nu slapp jag det ett tag, så skönt! Har höjt dosen på saroten för att se om det ...

Av Sara Emma - 10 januari 2018 18:07


Är så glad för jag har lyckats förlänga mina promenader :) Klarar nästan 40 min i rask takt nu, det är sååå skönt! Max 20 min har funkat förut och det har känts så meningslöst, tappade lusten helt. Men nu känns det ju som att det faktiskt gör lite ny...

Presentation


Här är min berättelse om hur jag började få lite, lite ont i ryggen... och hur det sen fortsatte!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ryggresan med Blogkeen
Följ ryggresan med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se